Brittatorp TK

BTK på Vasaloppet 2023

Reseskildring

4-6 mars fick jag följa med BTK:s Vasaloppsbuss som för 49:e gången transporterade Vasaloppsåkare till i år det 99:onde Vasaloppet.

Ansvariga var Åke Lundberg, Sten Rooth & Christin Erlandsson. Åsedabuss chaufför var Sören Habbe. Påstigning skedde i Åseda, Braås, Rottne, Växjö & Lammhult.

Frukost i Skultorp, Lunch i Filipstad och efter inkvartering på Lima skola åt vi i restaurangen på Sixten Jernbergs museum.

På lördagsmorgonen gick färden till Mångsbodarna, där spåren provåktes och blåbärssoppan avsmakades. En kopp kaffe och våffla smakade gott där. Bussen gick sedan till startplatsen där flaggorna stod rakt ut av den starka blåsten. Ett stort tält med allt för en skidåkare var upprest där. Lördagseftermiddagen ägnades bl a åt vallning. På kvällen var det vesper i Lima kyrka med fackeltåg från skolan.

Kl 5.30 på söndagsmorgonen gick bussen mot starten i Sälen. Åkarna satte ut sina skidor och kom tillbaka och värmde sig i bussen en stund före starten.

Åkte sedan med bussen till Mora där vi åt frukost och sedan lastade ur bussen. Christin och jag var vid målet och såg segraren gå i mål. På eftermiddagen och kvällen stod vi utmed spåren o hejade på ”våra” och andra åkare. Buffé på kvällen på hotellet. Övernattning i stugor.

Frukostbuffé på måndagsmorgonen innan bussen gick hemåt kl 8.30. Kort stopp för diplomhämtning. Lunch i Örebro och fika med semla på Gyllene Uttern. Hemkomst ca 19.

Tacksam för att jag fått uppleva gamla minnen tillsammans med ett 30-tal aktiva skidåkare.

Margareta Bergquist

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *